Çok acil Çikolatalı cheesecake yapalım…

Hemennn bana hızlı yapılan ama çok uğraşmışım gibi gözüken bir tarif ver Peli !!!!

Peki 🙂

Bu Cheesecake’i yiyen bir daha yiyecek mmmmmh…

Üstelik tüm gün uğraştığınızı sanacak :))

Yaz-Kış yapın yapın sunun afiyetle yiyin

Severek yiyin kilo falan düşünmeyin YAPMAAAAZZZ:)

Başlayalım?

“Zaman daralıyor…”

Malzemeler;

Tabanı için:

– 40 adet çikolatalı kremalı bisküvi

– 100 gr tereyağ

– 1/2 su bardağı kavrulmuş fındık

Peynirli iç kısım için:

– 4 orta boy yumurta

– 1,5 su bardağı toz şeker (bisküvinin şekerine göre biraz azaltılabilinir)

– 600 gr labne peyniri

– 300 ml krema

– 1 pkt vanilin (veya bir çubuk vanilya (kullanımını paylaşacağım))

– 3 çorba kaşığı kakao

– 3 çorba kaşığı un

Üstünde ki sert çikolata katmanı için;

– 100 ml krema

– 150 gr bitter (tercihen kuvertur) çikolata

– 100 gr tereyağ

Hazırlanışı;

Taban hazırlanışı:

Malzemeleri rondo ya atıp toz haline getiriyoruz…

Sonraaa…

Yağladığımız (çok yağlayın haaaa) kilitli fırın kalıbına bastırarak iyice sıkıştırarak, yayıyoruz.Yaklaşık 1 -2 cm kalınlığı olacak şekilde yerleşmiş olacak.

160 derece ısıtılmış fırında 10 dk pişiriyoruz.

Peynirli iç kısım hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri karıştırıcıda köpük haline gelene dek iyice çırpın… çırpınnn… çırpınnnnnnn…. biraz daha çırpınn…

Sonraaa…

Labne peynirini ekleyin yavaşçaa sakın söndürmeyin köpüğü!!!

Azıcık daha çırpın peynir köpüğe karışsın…

Daha sonra …

Kalan tüm malzemeleri atıp orta hızda krema haline getirin.

Fırından çıkarıp soğumaya bıraktığımız tabanın üzerine yavaşça dökelimm..

160 derecede hala ısınmaya devam eden fırınımıza 60-70 dk (fırınınızı tanıyın ona göre karar verin) pişmeye bırakalım.üzeri kabarıp üstü hafif katılaşmış olucak çıkardığınızda (bakın burası çok önemli), ufak çatlaklar olabilir…

Çıkarınca oda sıcaklığına getirin…

Üst sert çikolata sos:

!!!Fırından peynirli kısmı çıkarınca hazırlamaya başlayın!!!

Sos tavasında kremayı kısık ateşte sakince ısıtın ve kaynadığı AN ocaktan alıp hemen içine oda sıcaklığındaki tereyağını ve çikolatayı atıp eritin.

Karıştırrrrrr….karıştırrrrrr….karıştırrrrrrr…..

Hafif soğumuş cheesecakeimizin üzerine dökelimmm

Donmasını bekleyip buzdolabına yollayın gitsin:)

Tazecik çektiğimiz (madem ki Hygge’iz) benim tercihim Guatemala kahve çekirdeğimizi ESPRESSO demleme yöntemi ileeee demleyip birazda sıcak su ekleyip americano kıvamına getirip sıccacık sıccacık içerek yiyelim:)

AFİYET OLSUNNNNN…

MUTLU YEMELER:)

Not:Ben 2. Gün yemeyi daha çok seviyorum ister beni dinleyiiiiinnn ister dinlemeyin 🙂

Oh #hyggeligt #hyggeligt

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s