KAHVERENGİ SOS

Bu sos bir haaarika 🙂

KAHVERENGİ SOS

MALZEMELER;

  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1 (tepeleme)yemek kaşığı badem unu
  • 1 çay bardağı glutensiz soya sosu
    1 tatlı kaşığı şarap sirkesi
    1 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
    2 damla limon (gerçekten iki damla olacak)
    20-30 adet arpacık soğan
    Orta boy bir havucun yarısı
    1 çay kaşığı değirmen karabiber
    1/2 çay bardağı kaynar su

HAZIRLANIŞI;

  • Badem ununu, hindistan cevizi şekerini, glutensiz soya sosunu, zeytinyağını, şarap sirkesini ve 2 damla limonu bir sos tenceresine koyuyoruz.
  • Hızlıca yüksek ateşte karıştırıyoruz, ta ki sosumuz ağdalaşıncaya kadar…
  • Yoğunlaşan sosumuzun altını en kısık ateşe alıyoruz ve içerisine arpacık soğanlarımızı bütün bütün ekliyoruz, biraz dönürdükten sonra jülyen doğranmış havucumuzu da sosumuza ekliyoruz, biraz daha döndürüp kaynar suyumuzu ekleyip kapağımızı kapatalım.Kısık ateşte 30dk kendi haline bırakıyoruzz… (ocak ateşi ve tencerelerimizin ısı yalıtım farkından süre net olarak veremem ama ortalama 30 dk içerisinde soğanlar pişiyor,soğanları kontrol ederek sosumuzun hazır olup olmadığını anlayabiliriz.)
  • Pişen sosumuzu ızgara et, ızgara sebze, püre vb. her yemeğimizin üzerinde kullanabiliriz.
  • Sıcak servis edilir.
Reklamlar

KAHVERENGİ SOS” için 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s