KAHVERENGİ SOSLU MANTAR SOTE

Kahverengi sos tarifi için ,buraya tıklayınız .

 

MANTAR SOTE

MALZEMELER;

  • 400 gram (tercihen kültür mantarı)
  • 5 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) dağ kekiği
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI;

  • Mantarlarımızı sirke yardımı ile iyice ve hızlıca yıkayalım
  • Yıkadığımız mantarlarımızı ince ince doğrayalım
  • WOK tava da yapmanızı öneririm fakat yok ise büyükce bir tavada yaparsanız daha rahat olacaktır.
  • Tavamıza zeytinyağımızı koyup eccük ısınmasını bekleyip üzerine mantarlarımızı ve ince ince doğradığımız sarımsaklarımızı ekliyoruz
  • Hızlı ateşte dödürüyoruz suyunu salıp çekecek, çektikten sonra baharatlarımızı ekliyoruz.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra pişmiş olacak

Gel gelelim iki tarifimizi birleştirmeye…

Pişen mantarlarımızın üzerine kahverengi sosumuzu ekliyoruz ve 3 dk daha hızlı ateşte dödürüyoruz(tatları birbirine geçsin diye)

Ve Voilà mikemmel yemeğimiz hazır… yanına benim pürelerden birini yapmanızı tavsiye ediyorum… Özellikle de SADE FIRIN PÜRE miiii 😋

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s