SADE FIRIN PÜRE

Bu mükemmel herkesin ölüp bittiği püreM ( “M” neden çünkü başka böyle yapanını görmedim 🙂 ) her yemeğin yanına mı yakışırr… Hep mi çok hızlı yapılırrrr… Hep mi güzel olurr yaaaaaaaa:)

gibi gibi işte yapıp yiyin de sizde ne diyeceğinizi bilemeyin 🙂 iddialıyım evet türevleri de gelecek PEK YAKINDA !!

 

MALZEMELER;

  • 15 adet bebek patates yoksa 4 adet büyük patates
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı badem sütü ya da 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı.(şart değil )

HAZIRLANIŞI;

  • bir fırın kabını alıyoruzz içerisine iyice yıkayıp kabuklarını soymadan 4’e böldüğümüz bebek patateslerimizi koyuyoruz (büyük patatesle yapanlar ise 2×2 küpler şeklinde doğrayabilirler)
  • zeytinyağını,tuzu ve karabiberi iyice çırpıp patateslerimizin üzerine döküyoruz…
  • 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz (sakın fan açmayın)
  • iyice yumuşayan patateslerimizi bir büyük kaba koyup,badem sütümüzü ekliyoruz ( tereyağ kullanmak isteyenler bu aşamada tereyağını içerisine ekleyecekler),eziyoruzzz ta ki püre olana dek
  • ve püremiz hazırrrr 🙂
  • afiyet olsun …

Yaptığınız leziz püre’nin fotoğrafını çekip Instagram’da beni etiketlerseniz daha çok tarif için,daha çok ilham için ihtiyacım olan endorfini bana hızlıca salgılatmış olursunuz  :)))  Instagram  >>>  @perikülahciyildiz

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s