Havuç sos / meze

Biraz katı yapınca meze biraz sıvı yapınca sos neler yarattım ben böyle… Hem et yemeklerin hem salatalara hem fırında patatese ya da sebzeye hem makarnaya yakışıyor bu sos!!

MALZEMELER;

  • 2 adet büyük havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;

  • Havuçları güççü güççük doğruyoruzz ve minik bir fırın kabına koyuyoruz 🙂
  • Sarımsaklarıda diş diş üzerine ekliyoruz…
  • Zeytinyağı ,tuz ve karabiberi de ekliyoruz…
  • Karıştırrrrrrrr
  • 180 derece fırına at ( fırını önceden ısıt dememe gerek yok di miiiii)
  • 40 dk da pişer 🙂
  • Çıkart “havuç yumuşak olacak”
  • Sağusunnn
  • Mutfak robotuna yoğurdu ekle üzerine soğumuş havuç karışımını ekleee ve düğmeye bas dönderrrrr…
  • Tabağa koooy üzerine çörek otunu boca et ohhhh elinize sağlıkkk pek güzel olmuş tarifi nerdenn???? 

    Şimdik bu meze olan buna 2 yemek kaşığı normal yoğurtta eklerseniz daha sıvı bir sos oluyor… ben şahsen sosu daha kıvamlı yani katı seviyorum… ondan normal yağurt eklemiyorum 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s